Koin myötäintoa kirjoittajien kanssa heidän esitellessään valmentavaa, ratkaisukeskeistä ja myönteistä johtamisotetta, sekä uusia rakentavampia käsitteitä, joiden avulla hahmottaa tätä maailmaa kuten “hetki ennen ratkaisua” ongelman sijaan.

Kyseessä on erinomainen valmennusteos, joka on sekä helppolukuinen että käytännönläheinen. Kirja sisältää mielekkäitä harjoituksia kuten tämä:

“Mitä myönteistä tunnetta kaipaat juuri nyt eniten työhösi – iloa, innostusta, toivoa, kiitollisuutta, kiinnostusta, tyyneyttä…? Valitse tunne, jota toivoisit tuntevasi useammin. Mieti, mihin asioihin se työssäsi on aiemmin liittynyt. Mitä tehdessäsi olet tuntenut tätä tunnetta? Keitä ihmisiä ja mitä asioita, tapahtumia, tunnelmia, paikkoja tai saavutuksia tuohon tunteeseen liittyy? Miten saisit enemmän tätä tunnetta nykyhetkeen?” (s. 50)

Ja ihastuttavia kysymyksiä, kuten tämä:

“Mistä asioista suorastaan haltioidut? Mitä silloin tapahtuu tai mitä teet?” (s. 59)

Kun mietin asioita, jotka saavat minut haltioitumaan, oivalsin, että haltioidun myös ihan tavallisesta arjesta katsoessani sitä tyttäreni silmin, mistä heräsi mieleeni uusi kysymys: kuinka voin oppia haltioitumaan joka hetkestä tai ainakin kerran joka päivä?

Kirja oli siis mielestäni todella antoisa, vaikka olen lukenut jo paljon oman minän johtamiseen ja valmentamiseen liittyvää kirjallisuutta. Suosittelen sitä aivan kaikille, sillä uskon, että eläisimme paremmassa maailmassa kaikkien oppiessa johtamaan omia ajatuksiaan, tunteitaan ja käytöstään. Eikä siitä olisi haittaa, jos jokaisella olisi ympärillään ihmisiä, jotka vielä auttaisivat siinä. Johdetaan Suomi nousuun valmentamalla yksilö kerrallaan kukoistukseen!

Kirja-arvostelu: Johanna Maria Davies, VTM, kansainvälisesti sertifioitu coach
Takakannen teksti:

MYYTTPomon parhaat ratkaisutI SYNNYNNÄISESTI HYVÄSTÄ JOHTAJASTA JOUTAA ROMUKOPPAAN.

Jos kaikki Suomen pomot päättäisivät ryhtyä hyviksi pomoiksi myös tiukoissa tilanteissa, saataisiin Suomi nousuun heti. Kyse on useimmiten tahdosta ja viitsimisestä.

Pomoilta kaivataan nyt rohkeutta: kannattaa luottaa omaan kehittymiskykyynsä ja siihen, että työntekijöissä on paljon 
enemmän potentiaalia kuin mikä päälle näkyy.

Johtamisessa kehittyminen helpottuu, kun saa kiinni valmentavasta, ratkaisukeskeisestä ja myönteisestä johtamisotteesta. Monimutkaisia teorioita ei tarvita

Esimies kohtaa lähes viikottain tiukkoja tilanteita, joissa saa olla tarkkana, ettei kuppi mene nurin. Pomon parhaat ratkaisut – Valmentava käsikirja tiukkoihin tilanteisiin tarjoaa esimiehille oivalluttavia kysymyksiä ja konkreettisia työkaluja. Se ei neuvo, vaan valmentaa oman ajattelun johtamiseen, antaa vinkkejä valmentavaan johtamisotteen käyttöön eri tilanteissa ja kertoo esimerkkejä todellisesta elämästä.

Kirjan avulla pomot voivat haastaa itsensä ja löytää omiin, ajankohtaisiin tilanteisiinsa sopivia uudenlaisia ratkaisuja. Kirja vahvistaa ratkaisukeskeistä, valmentavaa johtamisotetta.

Kurttila, Minna & Aalto, Pia: Pomon parhaat ratkaisut – Valmentava käsikirja tiukkoihin tilanteisiin.

Kauppakamari 2015

Arvostelukappale

Julkaistu Takakannessa.